Olimpia 2016 - Friss hírek

Benedek Tibor: Jól játszottunk, de ez most mindegy

A magyar férfi pólóválogatott három döntetlennel kezdte a riói olimpiát, sorrendben a szerbek, az ausztrálok és legutóbb a görögök ellen. Pénteken Japán ellen az első győzelem megszerzése volt a cél, Benedek Tibor csapata pedig már az első félidőben eldöntötte a meccset, 17-7 lett a végeredmény. A szövetségi kapitány a találkozó lényege a két pont megszerzése volt, ez pedig sikerült.

Jól játszottunk, de ez végül is mindegy, az a lényeg, hogy nyerjünk. Az első három meccsen is szerintem jól játszottunk, de nem nyertünk egyszer sem. A lényeg a két pont, most van öt, hét kell a biztos továbbjutáshoz.

A görögök elleni döntetlen után több játékos is elég csalódottnak tűnt, megkérdeztük a kapitányt, milyen most a hangulat az öltözőben.

Nem a hangulatot tartom fontosnak, hanem a koncentrációt és a hitet magunkban. És ez szerintem erős. Persze ennek a mostani győzelemnek van pszichés hatása is, de nekünk az a dolgunk, hogy felálljunk ilyen helyzetekből.

Vasárnap a házigazda Brazília következik, amelyet nem lehet már egy legyintéssel elintézni. Sőt, Ratko Rudic együttese az előző körben Szerbiát verte 6-5-re kétgólos hátrányból fordítva.

Azt mondtam a kezdés előtt, hogy a brazilok fognak meglepetést okozni az olimpián. Már okoztak egyet, remélem ellenünk nem fognak. Mi tudjuk, hogy jobbak vagyunk, mint a brazilok.

Bár a papírforma egyértelmű magyar győzelmet jósolt – és ugye az is lett –, Szivós Márton szerint a mai mezőnyben már nincs olyan, hogy egyértelmű győztes. Ez tudatosították magukban a mérkőzés előtt.

„Nincs egyértelmű győztes, max a mérkőzés után. Bebizonyította az olimpia, hogy minden pontért meg kell küzdeni, meg kell küzdeni, senki nem ad semmit ingyen. Így álltunk ehhez a mérkőzéshez, ezért lett ez a végeredmény.”

Szivós nem aggódott amiatt, hogy három döntetlennel kezdett a csapat. De azért örül neki, hogy végre nyert a csapat.

Három döntetlennel kezdtünk, egyszer sem kaptunk ki, három nagyon jó csapattal játszottunk. Emiatt nekünk nem kellett csalódottnak lennünk. Persze rossz érzés a végén gólt kapni és ezért nem nyerni, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek ilyen meccsek. Benne van a döntetlen is. Most pedig örülök a győzelemnek.

A magyar válogatott legközelebb magyar idő szerint hétfőn hajnalban, 1 óra 50 perckor játszza a következő mérkőzését. Az ellenfél Brazília lesz.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik