Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

Közte tíz, két negyed alatt elintézte Japánt a pólóválogatott

Férfi vízilabda-válogatottunk a szerbek elleni 13-13-as döntetlennel kezdte a riói olimpiát, majd Ausztrália és Görögország ellen is ikszre végzett a Benedek-csapat. Pénteken Japán következett.

Mindkét oldalon kihagyott lehetőségekkel indult a találkozó, majd Kis Gábor egyéni villanásával szerzett vezetést a magyar csapat. A japánok egy védelmi megingást követően egyenlítettek. Az ázsiaiaknak meggyűlt a baja a bivalyerős magyar centerekkel, ezúttal Hárai Balázs harcolt ki ötméterest, melyet Varga Dénes értékesített. A folytatásban Manchercz Krisztián pillanatai következtek, előbb szélről, majd emberelőnyből, végül egy megúszást követően lőtt a hálóba (5-1).

A második negyed újabb Kis-gólokkal kezdődött, igaz, távoli csavarását alaposan benézte a japán kapus, közeli ziccerénél pedig egyszerűn tehetetlen volt. A japánok támadásban teljesen súlytalanok voltak, védekezésben pedig gyengék, ezt Varga Dénes használta ki egy megúszás végén. Az ázsiaiaknak ötméteresből jött össze a szépítés, Szivós azonban gyakorlatilag azonnal válaszolt. A negyed végén egy szép japán ejtésre Kis újabb gólja és Manhercz negyedik találata érkezett (11-3).

A harmadik felvonást Decker Ádám távoli gólja nyitotta, majd Varga Dénes lőtt a japán kapus feje fölött a hálóba. Az ázsiaiak Nagy Viktor kisebb hibája miatt szépítettek, majd fórból megszerezték az ötödik góljukat is (13-5).

A zárónegyedet Varga Dániel szélről eleresztett bombagólja nyitotta, majd a japánok egy újabb emberelőnyt kihasználva szépítettek. Nem sokkal később Takej Kodzsi úszott meg a szélen, majd észrevette, hogy Nagy rossz ütemben indult ki a kapujából, és szépen átejtette. Az ellentámadásban előnybe került a magyar együttes, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert fejezte be nagy góllal a figurát. A végeredményt az öt góllal záró Kis állította be.

Eredmény – Olimpia, férfi vízilabdatorna, csoportkör, 4. forduló:

Magyarország-Japán 17-7 (5-1, 6-2, 2-2, 4-2

Magyar gólszerzők: Kis Gábor (5), Varga Dénes (3), Manchercz Krisztián (4), Szívós Márton, Decker Ádám, Varga Dániel, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert

Vége, megvan az első győzelem

Három döntetlen után Japán már nem tudta megtréfálni a magyar csapatot, amely így kedvező helyzetből várhatja az utolsó csoportkört. Köszönjük, hogy velünk tartottak.

Gól ott is, itt is

Japán részről Koji, magyarról Hosnyánszky ünnepelhetett gólt.

Szünet

Nyolccal vezetünk az utolsó negyed előtt.

Kicsit megálltunk

A támadásokkal csak három játékos megy fel magyar részről, és azért most már kezd kicsit lankadni a fiúk figyelme. Shimizu góljával közben 13-4. Két perc van a negyedből.

Közte tíz

Varga Dénes vált le emberéről, öt méterről pedig ő zavartalanul nem hibázik.

Folytatódik a meccs

Decker-góllal indult a második játékrész, majd Erdélyi úgy fejbe dobta a japán kapust, hogy visszapattant a labda a térfelünkre.

Félidő

Manhercz negyedik góljának köszönhetően 11-3 az állás 16 percnyi játékot követően.

Ott a tizedik

Kis Gáborról pattan le a védője, a magyar center pedig bődületes erővel továbbította a képzeletbeli vonal mögé a lasztit.

Két perc a nagyszünetig

Varga Dénes úszott meg, majd miután lábbal maga elé tette a rövid labdát a kapufára ejtett. Bezzeg Kadono a másik oldalon pontos volt (9-3).

Iskolajáték

Szegény japánok valószínűleg nem úgy készültek, hogy a második játékrész felénél hétgólos hátrányban lesznek, márpedig ez a helyzet. Varga Dénes szerezte meg második találatát. Koji büntetőből szépít.

Mekkora bomba!

Kis Gábor parádés csavarja talál utat a kapuba. A magyar játékos maga is egy furcsa grimasszal vette tudomásul, hogy bement. És mire ezt leírtam, Kis újra gólt szerzett, 7-1 már.

Mesterhármas!

Manhercz ezúttal egy labdaszerzés után száguldott végig a pályán, majd góllal fejezte be az akciót. Az első negyed végén 5-1-re vezetünk.

Nagyon bekezdtünk, 4-1 ide

Manchercz gyors egymásutánban kétszer is bevette a japán ketrecet, közte három hat perc elteltével.

Manhercz pattint

Gól. 3-1. Jó lenne minél hamarabb elvenni az ázsiai ellenfél kedvét a játéktól.

Ismét vezetünk

Hárai harcolt ki ötméterest, amit Varga Dénes használt ki. 2-1 ide, három és fél perc még az első szünetig.

Miénk az első gól

Kihasználatlanul maradt az első japán emberelőny, a másik oldalon pedig Kis Gábor volt eredményes. Két és fél perc el is telt a negyedből.

Akkor hajrá magyarok!

Elhoztuk a labdát, majd Kis Gábor ellen ítéltek a játékvezetők. Az ellentámadást zúgó kapufával fejezték be a japánok, majd Kis Gábor csavarját bravúrral fogta a kapus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik