Olimpia 2016 - Friss hírek

Kenderesi Tamás: kevesebbszer mondtam ki a sajtburesz szót, mint ahányszor hallottam erről

Korábban a témában:

Kenderesi Tamás nevét nem sokan hallották a riói olimpia előtt, az utóbbi napokban viszont az egyik legismertebb magyar sportoló lett belőle. Elsősorban azért, mert bronzérmes lett a 200 pillangó döntőjében, meg persze azért is, mert egészen vicces interjúkat adott, elég csak a sajtbureszre gondolni.

Kevesebbszer mondtam ki a sajtburesz szót, mint ahányszor hallottam erről, az biztos.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kenderesi. A kedvence az a mém, amit abból a képből csináltak, amikor megnyerte az ifjúsági olimpiát. Tapsol, és ott van a kezei között a sajtburger.

Azt egy kicsit azért ő is furcsának tartja, hogy ezt ennyire felkapták:

Főleg, hogy úgy jöttem ide, hogy volt egy Eb-bronzérmem… Fél évvel ezelőtt volt egy ifjúsági olimpiai aranyam, egy ifi Eb-aranyam, országos bajnokságot nyertem kétszer, de világszinten nem volt még ilyen kiemelkedő eredményem. Most pedig, hogy egyszerűen minden bejön… Ez nagyon durva! Nagyon meg is lepett, és persze nagyon örülök is neki, és kíváncsi vagyok, hogy mi vár rám otthon.

Elmesélte, hogy egy zsúfolt liftben összetalálkozott a magyar vízilabda válogatottal, akik mondták neki, hogy hajrá, meg hogy jó volt, nézni fogják. Szeretné ezt visszaadni nekik, ezért biztosan kint lesz és szurkol majd legalább egy meccsükön.

Kenderesi egyszer majd szeretne úszóedző lenni, persze még nem most.

Példaképéről, Phelpsről azt mondta,

Persze ő is ember, de amit csinál… Erre születni kell. Talán ő a legtökéletesebb úszó. Lehet, hogy azért mondom ezt, mert ő a példaképem – van rajta kívül is sok klasszis, de őt tudnám kiemelni.

És ezt a Phelps mondást szeretné magára tetováltatni:

Minél nagyobbat álmodsz, annál többet érsz el.

Persze angolul, vagyis, The more you dream, the more you achieve. De ez csak akkor kerül majd fel rá, ha az amerikai úszó saját kezével írja le egy lapra. Állítólag már Phelps is tud erről.

Fontosnak tartja, hogy élvezi a versenyzést, komolyan veszi a versenyeket, de nem görcsöl rá, ez is közrejátszhatott a bronzérem megnyerésében. Ehhez segítséget is kap, Járai Róbert pszichológus vezeti rá őt a helyes útra.

 

 

 

 

 

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!