Olimpia 2016 - Friss hírek

A világbajnoki címvédő legyőzésével bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat

A férfi párbajtőr válogatott Dél-Korea legyőzése után az legjobb négy között kikapott Franciaországtól, így a világbajnoki címvédő Ukrajna ellen a bronzéremért léphetett pástra a riói olimpián.

Az első három perc során Rédli András és Karyuchenko nem vitt be egylámpás találat, ahogy a másodikban Imre Géza és Nikishin is. A harmadik asszó során volt volt három tiszta találat is, mivel Somfai Péter kétszer is megszúrta Hereyt, 2-1-re vezettek a mieink.

A negyedik asszóban jött újfent az egyéniben ezüstöt szerző Imre, aki Karyuchenko ellen 6-4-ra vezetett, amikor az ukrán megsérült, a helyére pedig Khvorost érkezett, aki a hátralévő időt 1-0-ra megnyerte.

Az ötödik asszó előtt 8-5-ra vezettek a mieink, Rédli és Herey párharcában honfitársunk bizonyult jobbnak egy tussal, így négy pontra nőtt az előny.

Ez után következett Somfai és Nikishin meccse, melyen az ukrán egy tussal nyert, de a lényeg, hogy Imre és Herey találkozása előtt megmaradt a három tus előny (12-9).

A riói ezüstérmes ezúttal ezt a három percet egy tussal elveszítette (11-12), így hat perccel a vége kettővel vezettek a mieink (23-21).

Az utolsó előtti asszóban Somfai 6-3-ra verte  Khvorostot, így három percre voltunk a bronzéremtől, úgy hogy öt tus volt az előnyük (29-24).

A záró asszóban Rédli sokáig őrizte az előnyt, majd növelte is, de az ukrán a végén nagyon felzárkózott. Hét másodperccel a vége előtt feljöttek egyre, de Rédli talált egyet, így meglett a hőn áhított bronzérem. A vége 39-37 lett Magyarország javára.

A csapat tagja volt Boczkó Gábor is, aki a bronzmeccsen nem kapott szerepet.

Ebben a fegyvernemben Száz Emese arany-, Imre Géza pedig ezüstérmet nyert korábban.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik