Olimpia 2016 - Friss hírek

Imre Géza: Nagyon szeretnénk ezt a bronzérmet

A magyar férfi párbajtőr-válogatott szoros csatában kapott ki a franciák elleni elődöntőben a riói olimpián. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András összetételű csapat így a bronzéremért csatázik majd magyar idő szerint 22 órától, az ellenfél a világbajnok ukrán csapat lesz.

„Kiélezett csatában szoros meccset vívtunk, de vereséget szenvedtünk. Úgy éreztem többször is, hogy ha egy-egy tust még be tudtunk volna vinni és kiegyenlítünk, akkor talán elbizonytalanodnak. A végén Andrásnak volt esélye, de nem gyulladt ki a lámpa, utána mi kaptuk a tust és akkor már rohannia kellett. Megpróbáltunk mindent. Most felkészülünk az ukránokra, nem lesz egyszerű csata. Volt már, hogy ők nyertek, volt olyan is, hogy mi, remélem most utóbbi lesz. Nagyon szeretnénk ezt az érmet” – értékelte nekünk Imre Géza az elődöntőt.

Egy alkalommal ellenfele nekiütközött és Imre Géza a könyökét fájlalta. Megkérdeztük az egyéniben olimpiai ezüstérmes sportolót, hogy mi is történt pontosan:

„Azért voltam már mérges, mert a legutóbbi, párizsi összecsapásunkon ki is ütött, akkor volt egy black outom egy pillanatra. Nála ez abszolút benne van, de azért figyelhetne, hogy elkerülje az ütközéseket. Nem szándékosan csinálja, de akkora teste van, olyan izomtömege, hogy én ezt azért jobban megérzem, mint ő.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik