Olimpia 2016 - Friss hírek

Gyárfás Tamás új fejezetet kezdene Hosszú Katinkával

A magyar úszócsapat hét éremmel zárta az ötkarikás játékokat: Hosszú Katinka három aranyat és egy ezüstöt nyert, Cseh László ezüstérmes, míg Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás is bronzérmes lett. Gyárfás Tamás így értékelte teljesítményüket:

Összességében elégedett vagyok, tekintettel arra, hogy harmadikok vagyunk az Egyesült Államok és Ausztrália mögött az úszók ranglistáján. Tizenöt ország szerzett érmet, rajtunk kívül Európából három országnak sikerült. Mindenki irigykedve néz ránk itt Rióban, legyen szó sportbarátainkról, szövetségekről, vagy akár riválisokról. A magyar úszósport erejét mutatja, hogy többen nem hozták azt, amit reméltünk tőlük, ennek ellenére mégis ilyen fényes a mérleg.

Gyárfás Tamás külön kiemelte a három aranyat és egy ezüstöt nyerő Hosszú Katinkát és edzőjét, Shane Tusupot.

Különösen Hosszú Katinka, aki előtt most meghajol a világ, magam is. Bámulatra méltó az eredménye. Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, lezárult az olimpia. Mindenki boldog. Ha azt a hitet keltettem, hogy nem vagyok boldog amiatt a bizonyos kép miatt, ami bejárta a sajtót, azt még magyarázni is méltatlan. Nagy örömömre Shane Tusup elmondta, hogy ő már magyarnak érzi magát, tárt karokkal várjuk, hálásak vagyunk neki. Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni.

(www.m4sport.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik