Élő Olimpia 2016 - Friss hírek

Elődöntős a riói olimpián a női vízilabda-válogatott!

Drámai küzdelemben jutott a négy közé a női vízilabda-válogatott a riói olimpián! Meglehetősen nehezen indult a találkozó, sokkal pontosabbak voltak az ausztrálok, elöl és védekezésben is. Különösen Yanitsas kapus volt a helyzet magaslatán, ekkor még nem tudták a magyar lányok megtalálni az ellenszerét.

De aztán Gangl Edina helyett bejött Kasó Orsolya a magyar kapuba, és ez a csere jól sült el, lelkileg is átbillentek a lányok. Ahogyan a belgrádi Európa-bajnokságon, úgy ezúttal is ez volt a mieink egyik fő fegyvere, nem tört ugyanis össze nagy hátrányban sem a csapat.

Antal Dóra vezérletével a negyedik negyedben védekezésben és támadásban is egyre jobban összeállt a játék, Kasó is védett, elbizonytalanodtak az ausztrálok is. 8-8-nál még a győzelemért is támadhatott a magyar válogatott, de végül csak 5 méteresekkel dőlt el a meccs.

Knox, az ausztrálok csapatkapitánya hibázott egyedül, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar válogatott London és Peking után Rióban is a négy közé jutott. Az elődöntőben az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Eredmény – riói olimpia, negyeddöntő, nők:

Ausztrália-Magyarország 11-13 (3-1, 2-2, 2-3, 1-2 – 3-4)
Gólszerzők: Southern 3, Webster 2, McGhie 2, Knox, illetve Keszthelyi 2, Bujka 2, Czigány, Tóth, Takács, Antal

Brazília-Egyesült Államok 3-13 (0-5, 0-3, 0-5, 3-0)

Élő közvetítésünket az alábbiakban lehet visszaolvasni.

OTT VAGYUNK A NÉGY KÖZÖTT!

Bujka Barbara lőtte az elsőt, belőtte, 8-9!
Webster lő, gól, 9-9.
Kisteleki Hanna, igen, 9-10!
Southern, ő is belövi, 10-10.
Keszthelyi Rita, kapusfás gól, 10-11!
Ausztrál kapufa!!! Knox kihagyja!
Czigány Dóra, gól, 10-12!
Gofers, gól, 11-12!
Antal Dóra! 11-13!

53 másodperc van hátra

Középre tolták be a szélről az ausztrálok, nem fújtak a játékvezetők, miután Lincoln-Smith nem érte el. Jöhetett a magyar csapat előre, az utolsó perchez érkeztünk. Időt kért 53 másodperccel a vége előtt Ausztrália.

Fokozódnak az izgalmak!!

Kasó védett McGhie lövése után, majd Bujka kiállítást harcol ki, 2:14-gyel a vége előtt. Időt kér Bíró Attila, nem csoda! Emberelőnyünket nem tudtuk befejezni, Keszthelyi lőtt fölé.

Szoros ez, még bármi lehet

Kisteleki Hanna sokadjára torpant meg a megúszása után, így nem tudott gyorssá válni a magyar akció, ehelyett lelassult. Szerencsére feljavult a védekezés, nyílt a meccs! Antal Dóra kiélezett szögből lő, Yanistas véd. Javít aztán a másik oldalon, mert labdát szerez.

Bujkán semmi sem múlik

Nagyszerű egyéni teljesítmény: Bujka kapta középen, megküzdött a védővel, majd befordult és lőtt, a kapuba. 8-7, 5 és fél perc a végéig. Kasó Orsolya védett aztán.

Knox, 8-6 oda

Távolról, az ausztrálok csapatkapitánya az akció végén eleresztette, becsorgott, bevánszorgott a vízen a labda, 8-6-ra megy Ausztrália.

Keszthelyi-kapufa, Zagame-kapufa, Antal-kapufa

Egy kapufával nyitott a negyedik negyedben a magyar csapat, Keszthelyi lőtte szabaddobásból. A túloldalon Takácsot állítják ki, Zagame lőtt, a kapufáról a “vonalra” pattant a labda. Jött még egy kapufa, Antal Dóra, a támadásunk végén.

Vége a 3. negyednek!

Páros kiállítás vezette fel az utolsó kisszünetet, Bujkát küldték ki magyar oldalon, de nem tudtuk befejezni az akciót. Még volt ideje Ausztráliának is egy támadásra, egy ejtéssel próbálkozott Webster, egygólos ausztrál előnyt jegyezhettünk fel.

Megint náluk az előny

Időt kért az ausztrál kapitány, de rögtön elvették a labdát tőlük, víz alá vitt labda okán. Az utolsó perchez érve Bujkától is elvették a labdát, az ausztrál támadást a jobb szélről McGhie fejezte be.

Egyenlít Magyarország!

Kasó szerzett labdát, egymás után két ausztrál akciót is hatástalanított a csapat, majd egy gyors akció után Illés Anna adta Keszthelyi Ritának, a scapatkapitány pedig egyenlített! 6-6!

Bujka szépít!

Beadsworth kipontozódott, miután Tóth Ildikó ismét beforgatta. Emberfór, Bíró Attila időt kér. Centerünk, Bujka Barbara átlövő pozícióban kapta a labdát, és ha már ezt beszélték meg a mieink, el is eresztette, 6-5.

Southernre nem figyeltünk

Kapufát lő Ausztrália, Beadsworth pontosabban. A harmadik perc végén Czigány Dóra lőtt, egy icipicivel mehetett volna bentebb, miután Yanitsas belekapott. Ashley Southern nem teketóriázott a másik oldalon. Nyolc perc után lőtt gólt Ausztrália.

5-4

Blokk itt, blokk ott, Takács Orsolya próbálkozott lövéssel, hogy aztán Bujka szerezzen remekül labdát. Megindult a magyar csapat, Takács Orsolya pedig távolról lövi a negyediket. Egy gólra jöttünk fel!

Egy-egy sikertelen akcióval indult a 3. negyed

Ellentétben az első két negyeddel, a harmadik ráúszásnál az ausztrálok hozták el a labdát. Webster ejtett elsőként, nem sikerült. Szépen tolta be aztán Bujka Keszthelyinek a másik oldalon, megint az ausztrál kapus védett.

Nagyszünet!

Időt kértek az ausztrálok is, de szép védekezéssel semlegesítettük az akciót, hogy aztán az utolsó pillanatban, a dudaszó pillanatában Tóth Ildikó beemeli a labdát a kapuba. 5-3-nál szusszanunk egy nagyot.

20:55

A negyed utolsó percéhez érkezve emberelőnybe kerültünk, szépen járattuk végig, Czigány Dóra értékesítette átlövésgóljával a fórt, 5-2-re jöttünk fel.

Kapust cserél Bíró Attila

5-1-re vezet az ausztrál válogatott, Gangl Edina helyett Kasó Orsolya a kapuban. Illés Annától veszik el aztán a labdát, nagyon nagy a baj, úgy tűnik.

Ki lő majd gólt?

Sok a kontra, szerencsére az ausztráloktól is el-elveszik a labdát. Kisteleki Hanna próbált ejteni, de a negyed közepéig még nem sikerült betalálni.

1-4

Gangl Edina mellett Ashley Southern nagyon könnyedén lőtt gólt a bal szélen, sajnos egyelőre sokkal lazábbak és pontosabbak az ausztrálok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik