Olimpia 2016 - Friss hírek

A MOB elnöke szerint az eredményünkön már nem múlik Budapest 2024

Borkai Zsolt szerint mérföldkő az 500. magyar érem az olimpiák történetében, amely Kozák Danuta csütörtöki sikerével született meg.
Korábban a témában:

“Bíztunk benne, hogy eljutunk idáig, s az, hogy ráadásul egy aranyéremmel sikerült, még inkább emeli ennek a fényét” – nyilatkozott az MTI-nek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

“Ez a kis ország fantasztikus eredményt ér el most már hosszú-hosszú évek óta az olimpiákon. Igazán büszkék lehetünk arra, hogy most is kimagasló eredmények születnek” – tette hozzá.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából is értékes a magyar szereplés.

“Ezen az olimpián magyar szempontból már nem fog múlni az, hogy jövőre, amikor döntenek arról, hol legyen az olimpia 2024-ben, akkor mi ne tettünk volna valami pluszt ehhez” – hangsúlyozta.

A MOB-elnök úgy fogalmazott: “sokat toltunk azon a szekéren, ami egész keményen megindult a jövő évi döntésig, s remélem, nem fog megállni addig”.

A riói rendezésről Borkai Zsolt úgy vélekedett: “összességében rendben vagyunk”. Jelezte, az olimpia előtti hírek sokszor túloztak, ugyanakkor, amire kevésbé számítottak az emberek, az a rossz közlekedés, mivel hatalmas dugók alakulnak ki.

“De a versenyzők nem panaszkodnak. Nem érzékelik, hogy annyira más lenne ez az olimpia, mint a korábbiak voltak” – mondta Borkai Zsolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!