Olimpia 2016 - Friss hírek

Aranyat nyert, de mégis más miatt van érte oda az ország

Bár Szun Jang 1:44.65-ös idejével megnyerte a 2016-os olimpián a 200 méteres gyorsúszást, az ország mégsem emiatt rajong érte igazán. A sportoló hétfőn repült vissza otthonába, Kínába, az utazását pedig azért kapták fel a Weibo nevű mikroblog oldalon, mert Jang alkalmi bébiszitternek állt.

Az úszó a reptéren találkozott egy kínai nővel és Lucas nevű unokaöccsével. A népszerűvé vált poszt szerint a nőnek fogalma sem volt, kicsoda is Jang, ennek ellenére az nemcsak ott, de a repülőúton is végig játszott a kisfiúval, sőt: helyet is cserélt azért, hogy vigyázzon rá, amíg a nagynénje aludt. A képeket a hölgy húga készítette, aki két dolgot nem akart elhinni: hogy a rokonai ennyire szerencsések, illetve hogy még csak tisztában sem voltak azzal, hogy egy híres sportolóval van dolguk.

Forrás: weibo.com
Forrás: weibo.com

Jang riói tartózkodása egyébként az arany ellenére sem volt felhőtlen: úszótársa, az ausztrál Mackenzie “Mack” Horton doppingos csalónak nevezte őt, utalva a 2014-es botrányra, ahol Jang egyik tesztje pozitív lett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik