Olimpia 2016 - Friss hírek

Fegyverrel fenyegettek meg egy olimpikont Rióban

Helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint a belvárosban, a turisták által sűrűn látogatott helyszíneken, az olimpiai falu vonzáskörzetében lépten-nyomon rendőrökbe, katonákba, vagy közterület felügyelőkbe ütközik az ember, úgyhogy a rendezők, illetve Rio de Janeiro város mindent megtesz a közbiztonság érdekében.

Ettől még előfordul olykor-olykor egy-egy riasztó eset, különösen ha az ember éjszaka mászkál rossz helyen. A hír most az, hogy a brit olimpiai csapat egyik meg nem nevezett tagját a csütörtök hajnali órákban fegyverrel fenyegették meg kedden hajnalban.

A küldöttség nem közölte, hogy kivel, pontosan hol és hogyan történt az eset.

A bűnözés az utóbbi napokban egyre jobban elharapózott, és Rio amúgy sem biztonságos város. Gondosan meg kell tervezni, ha valaki el szeretné hagyni az olimpiai falut például azért, hogy megünnepelje az eredményeit. A falun kívül a szervezők nem garantálják senkinek a biztonságát

– hívta fel a figyelmet a brit csapat.

A brit vezetők azt tanácsolták a sportolóknak, hogy hivatalos forma- vagy edzőruhában ne menjenek ki a városba, mert úgy túlságosan kiteszik magukat egy esetleges rablásnak. Arra kértek mindenkit, hogy előzetesen tájékoztassák a csapatot, ha a falun kívül szeretnék eltölteni az éjszakát.

A szervezők reakciójukban közölték, senki se kockáztasson, és nem éri meg elhagyni a falut és a versenyhelyszíneket.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik