Olimpia 2016 - Friss hírek

Kiss Gergely: pörköltfoltos atlétával, sörrel a kézben, fotelből okoskodni szánalmas

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a Digi TV Reggeli Start című műsorának volt a vendége, ahol kitért a női és a férfi vízilabda válogatottra eddigi riói teljesítményére is.

Kiss Gergely szerint a nőknek az amerikai válogatott egyelőre nagy falat volt, de a bronzmeccsen van esélyük, az orosz válogatott szerinte legyőzhető.

Kiss évekig játszott Montenegróban, a jelenlegi válogatott öt játékosával is egy csapatban szerepelt, így a férfiak vereségéről is van más szemszögből nézett álláspontja. Megítélése szerint, ha a régi szabály szerint nem egyből ötméteresekre kerül sor, hanem előbb hosszabbításra, úgy minden bizonnyal bedaráltuk volna Montenegrót. Ugyanis ellenfelünk válogatottját négy-öt játékos viszi a hátán, nekünk viszont “hosszabb a kispadunk”, így az extra időben minden bizonnyal jobban elfogytak volna erőben, mint mi.

Arra a riporteri kérdésre, miszerint meglepődött-e, hogy idehaza milyen vélemények kísérték a kiesést azt felelt:

Az ország jelentős, markáns hányada pozitívan áll ahhoz, hogy a sportolóink 5-6-7-8 órákat edzenek azért, hogy sikert érjenek el. Van az a rész és most sarkalatos véleményt fogalmazok meg, akik a fotelban ülve, rossz esetben pörköltfoltos atlétával, sörrel a kezében okoskodik, saját munkájában 25 ezredik az országában, nemhogy a világon, s az interneten név nélkül, gusztustalan módon szid másokat, az nálam minimum a szánalmas kategória.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik