Olimpia 2016 - Friss hírek

Szorul a riói hurok a jegyüzérkedéssel vádolt ír sportdiplomata brigádja körül

Házkutatás, lefoglalás, brazil rendőr visz ki.
Korábban a témában:

Útleveleket, számítógépeket, mobiltelefonokat és belépőket foglalt le a brazil rendőrség az Ír Olimpiai Tanács jegyüzérkedéssel gyanúsított három tagjának riói szállásán és az irodájában.

A fővádlott 71 éves Pat Hickey már szerdán lemondott az Ír Olimpiai Tanács és az Európai Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról, a NOB végrehajtó bizottsági tagságáról, valamint a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének alelnöki posztjáról.

Hickey az előállítása során rosszul lett, kórházba szállították, majd amint egészségi állapota megengedte, előzetes letartóztatásba került.

Reálos haszon

A rendőrség megerősítette az Irish Times című lap értesüléseit, miszerint a volt sportdiplomatát és két társát kedden kihallgatják, s azt is, hogy Hickeyre nézve terhelő e-mailek birtokába jutottak. Ezek szerint a sportdiplomata két olyan céggel is kapcsolatban állt, amelyek jegyüzérkedéssel hozhatók összefüggésbe.

A botrány kapcsán korábban két embert letartóztattak Rióban, négy továbbinak pedig elrendelték a letartóztatását, mivel nem tartózkodnak Brazíliában. Öten a THG Sports brit cég vezetői, a hatodik személy tolmácsként dolgozott.

A gyanúsítottak részt vettek mintegy ezer belépő túlárazásában, amelyek értékesítéséből 10 millió realos (868,8 millió forint) haszonra tehettek volna szert, miközben a cég nem volt jogosult az olimpiai jegyek forgalmazására.

A THG Sports egyik vezetője a múlt héten tagadta a vádakat. A cég vezérigazgatóját, James Sintont két évvel ezelőtt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítésével kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztatták le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!