Olimpia 2016 - Friss hírek

Az öttusán röhögött fél Amerika

Ha Gábor Zsazsa elméletét követjük, miszerint “Mindegy, hogy mit, csak írjanak rólad”, akkor óriási megtiszteltetés érte a riói olimpia után az öttusát: a sportág Amerika egyik, ha nem a legnépszerűbb show-műsorában, Jimmy Fallon The Tonight Show-jában szerepelt. Az NBC-csatornán, fő-műsoridőben.

A legsikeresebb magyar olimpiai sportág a lovaglásban mutatott kaszkadőröket megszégyenítő jeleneteivel hívta fel magára a figyelmet.

Jimmy Fallon azon rökönyödött meg, hogy az öttusában ellentétben a díjugratással nem hozzák magukkal a versenyzők négylábú társaikat, hanem mindig a rendező ország biztosítja a lovakat. Így a versenyzőnek mindössze 20 perce van arra, hogy megismerkedjen, összehangolódjon vele, ami szerinte szinte lehetetlen.

Az egyik legkülönlegesebb sportág az olimpia műsorán az öttusa, a versenyzőknek olyan lovakra kell felülniük, amelyeken még sosem ültek. Na, erről nem tudtam! Ha ismerem a szabályokat, ez lett volna a kedvenc versenyszámom! Micsoda ötlet! Ez a legjobb dolog, amit egész életemben hallottam

– mondta nevetve az amerikai showman, majd egy kis videoklipben bemutatták a riói olimpia öttusa versenyeinek legnagyobb eséseit (fent). Amellett, hogy az öttusa ekkora reklámot az elmúlt évtizedekben egészen biztosan nem kapott, érdekes meghallgatni, miként gondolkodnak a versenyzők a lovaglásról és az esésről.

Mint tudjuk, az 1228 ponttal a nők között 27. helyen végző Földházi is bemutatott mutatványt (fent), aki nagyrészt ennek köszönhette, hogy nem végzett előrébb. Ahogy mondani szokták, Zsófi akkorát esett, mint az ólajtó, amit ő persze másként ítélt meg, mint Jimmy Fallon és az amerikai közönség. Nem röhögött. Ellenben például sportolói mentalitással azt posztolta facebook oldalára,

Mert néha nagyot kell bukni, hogy legközelebb megbecsüld a jó eredményt …

Így kell ezt Zsófi!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik