Olimpia 2016 - Friss hírek

Tátrai nem tudott csodát tenni szabadpisztolyban

Tátrai Miklós a 34. lett szabadpisztolyban a riói olimpia szerdai versenynapján.

A zalaegerszegi, ötkarikás újonc versenyző szombaton fő számában, légpisztolyban saját bevallása szerint is túlizgulta a versenyt, s azt követően nem is mert jóslatokba bocsátkozni az 50 méteres számmal kapcsolatban.

Győrik Csaba szövetségi kapitány szerdán arról beszélt, hogy Tátraitól 540 kör körüli eredmény már nem lenne rossz, hozzátéve, hogy szabadpisztolyban nincs igazán kiemelkedő eredménye.

Rióban szerda reggel barátságtalan, hűvös idő fogadta a sportolókat, a kavargó szél pedig nem könnyítette meg a pisztolyosok dolgát, még a szám klasszisaitól is becsúszott egy-egy kifejezetten gyenge lövés.

A magyar sportoló az elején sok hibával versenyzett, a folytatásban azonban már stabilabbá vált, a 89 körös első tíz lövés után 92-es, 92-es, 90-es, 91-es szériákat produkált, amivel a középmezőnyben állt. A végéhez közeledve azonban egyre fogyott az ideje, a lövései pedig egyre messzebb voltak a tábla közepétől, több nyolcas is becsúszott, így 85 kört ért csak el, összességében pedig 539-et, ami a 34. helyhez volt elég a 41 fős mezőnyben.

Az eleje nem sikerült, nem nagyon találtam magam, de aztán a közepe magamhoz képest jó volt, a végén viszont időzavarban éreztem magam

– nyilatkozta az MTI-nek Tátrai.

Ezzel a számmal nem vagyok elégedetlen, persze jobb is lehetett volna, 545 kör körüli, a légpisztoly viszont nem sikerült jól, túlságosan rágörcsöltem. Sok tapasztalatot szereztem az olimpián, mostantól viszont előre nézek, irány Tokió.

Tátrai Miklós ezzel befejezte szereplését Rióban, ahol szombaton légpisztolyban a 42. helyen végzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik