Olimpia 2016 - Friss hírek

Női vízilabda: vereséget szenvedett a magyar válogatott

A magyar női vízilabda válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését a riói olimpián. Bíró Attila tanítványai kedden 13-11-re győzték le Kína csapatát. A második fordulóban a spanyolok ellen szállnak medencébe Keszthelyi Ritáék.

Legutóbb idén július 15-én találkozott egymással a két válogatott, akkor 8-8-as döntetlent játszott a két csapat barátságos mérkőzésen. Tétmeccsen 2014-ben az Eb-elődöntőben a spanyolok nyertek 9-8-ra, így van miért visszavágnia a magyar válogatottnak.

Fontos, ha megakad elöl a gépezet kicsit, hátul ugyanolyan stabilak maradjunk, hiszen a jó védekezésből lehet építkezni. Mondanom sem kell, a folytatásban ezen a téren is fejlődni kell

-nyilatkozta Takács Orsolya a Kína elleni meccs után, melyen két gólt szerzett. Az első fordulóban Czigány Dóra szerezte a legtöbb gólt a magyar csapatban, ő négyszer talált be.

Mi vezettük az első támadást, de nem sikerült lövéssel befejezni az akciót. Ezt követően kettős emberelőnybe kerültek a spanyolok, de nem tudtak gólt szerezni. García Godoy lőtte az első hispán gólt, majd Bujka Barbara értékesítette az általa kiharcolt ötméterest. Ezt követően ismét előnybe kerültek a spanyolok Beatriz Ortiz révén. Bujka Barbara ismét kiegyenlített, így 2-2-es állással fordultak rá a negyed hajrájára a csapatok.

García Godoy ismét betalált, így spanyol góllal indult a második negyed, majd Szűcs Gabriella egyenlített közelről. Laura Lopez Mentosa a hispánok negyedik gólját lőtte, majd Csabai Dóra egalizált emberelőnyből. Először a második negyed végén vezettünk, Keszthelyi Rita talált be ötméteresből. Sőt, emberelőnyből is gólt szerzett, így kettővel vezettünk. Aymerich Tarrago ötméteresből szépített, majd hat másodperccel a félidő előtt Judith Ariza egalizált. (6-6)

Bujka Barbara rögtön a harmadik negyed elején kiharcolta a mieink harmadik ötméteresét, melyet be is lőtt. Anna Espar egyenlített kapufás góllal, majd a vezetést is megszerezte a spanyoloknak. Beatriz Ortiz ismét betalált, így már kettővel vezettek a spanyolok. Tarrago ötméteresből talált be, így már 10-7-re vezettek a spanyolok.

Bujka Barbara emberelőnyből, majd ötméteresből is betalált a negyedik negyedben, így 10-9-es eredménnyel fordultak rá a hajrára a csapatok. Forca lőtt újabb spanyol gólt emberelőnyből, majd Kisteleki Hanna ejtett parádés gólt. Egy perccel a vége előtt emberelőnyben támadhattunk az egyenlítésért. Kisteleki Hanna a kapufát találta telibe, újabb gólt már nem sikerült szereznünk, így 11-10-re a spanyolok nyerték meg a mérkőzést.

Női vízilabda, 2. forduló, végeredmény:

Spanyolország – Magyarország 11-10 (2-2, 4-4, 4-1, 1-3)
G: Espar 2, Tarrago 2, Godoy 2, Ortiz 2, Ariza 2, Ventosa, illetve Bujka 5, Keszthelyi 2, Kisteleki, Szűcs, Csabai

I. negyed:

1-4. perc: A spanyolok hozták el a labdát a ráúszásnál, de rögtön szabálytalankodtak, így mi vezethetjük az első támadást. Nem sikerült lövéssel befejezni a támadást, így a spanyolok támadtak, majd kettős emberelőnybe kerültek. Antal Dóra nagyszerűen blokkolt, kivédekeztük a szituációt. García Godoy góljával megszerezte a vezetést a spanyol válogatott. Czigány Dóra lövése középre érkezett, így védte Ester Ramos.

5-8. perc: A negyed felénél Bujka Barbara harcolt ki ötméterest, melyet magabiztosan értékesített is. Beatriz Ortiz ismét előnyhöz juttatta a spanyolokat. Keszthelyi Rita lőtt kapufát emberelőnyből, majd másfél perccel a vége előtt Bíró Attila időt kért. Bujka Barbara ismét kiegyenlített, újabb gól már nem született, így 2-2-vel fordultak a csapatok.

II. negyed: 

1-4. perc: A ráúszásnál a spanyolok hozták el a labdát, majd Bujka találta el a kapufát a másik oldalon. Gangl Edina mutatott be egy szép védést, majd Kisteleki lőtt a blokkba. Harmadszor is a hispánok kerültek előnybe, García Godoy lőtt gólt emberelőnyből, majd Szűcs Gabriella egyenlített közelről.

5-8. perc: Lopez Mentosa távolról szerzett kapufás gólt, majd Csabai Dóra egalizált. Keszthelyi Rita ötméteresből talált be, így először vezetünk a mérkőzésen. Sőt, Keszthelyi ismét betalált, így 6-4-re vezetünk. Tarrago ötméteresből szépített, pedig Gangl érezte az irányt. Hat másodperccel a vége előtt Forca Ariza egyenlített, így 6-6-os állással vonultak félidőre a csapatok.

III. negyed: 

1-4. perc: Bujka rögtön a negyed elején kiharcolta a mieink harmadik ötméteresét, melyet be is lőtt. Anna Espar nem sokkal később kapufás góllal egyenlített. Sőt, a negyed feléhez közeledve a vezetést is megszerezte a spanyoloknak.

5-8. perc: Gangl Edina védett nagyot emberhátrányban, majd Beatriz Ortiz növelte kettőre a spanyol előnyt. Antal Dóra lőtt emberelőnyből, de nem tudott túljárni a hispán kapus eszén. Tarrago ötméteresből talált be, így 10-7-re a spanyolok vezettek.

IV. negyed

1-4. perc: A spanyolok vezethetik az utolsó negyed első támadását, mert Keszthelyi Rita hamarabb indult a ráúszásnál, majd ő lőtt a kapusba emberelőnyből. Bujka negyedik góljával, 10-8-ra zárkózunk fel. Sőt Bujka a negyedik ötméterest is kiharcolta, melyet be is lőtt, így 10-9 áll az eredményjelzőn. Gangl Edina védte Pena lövését, majd Forca lőtt újabb spanyol gólt.

5-8. perc: Kisteleki Hanna parádés ejtése után ismét egy góllal vezettek csak a hispánok. Gangl Edina ismét magabiztosan védett, simét az egyenlítésért támadhatunk emberelőnyben. Kisteleki Hanna a kapufát találta telibe. Újabb gólt már nem sikerült szereznünk, így 11-10-re a spanyolok nyerték meg a meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik